Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Verktyg för enklare gersågning av taklister

25 mars 2021
nominerad-guldmedaljen-listjiggen
Listjiggen från Noridé är nominerad till Nordbyggs Guldmedalj 2021. Foto: Noridé
Listjiggen är ett verktyg avsett för att göra det enklare att gersåga taklister i 45 grader för både innerhörn och ytterhörn. Produkten är nominerad till Nordbyggs Guldmedalj 2021 för årets mest innovativa produktnyhet.

Listjiggen från Noridé håller taklisten fixerad i rätt vinkel (45 grader) vid kapning. Listen kapas därmed i samma position som den ska monteras i taket. Beroende på om det är ett höger- eller vänsterkap som ska göras vänds Listjiggen och listen åt rätt håll.

Listjiggen är tillverkad av slagtålig hårdplast och avsedd främst för mått på 33 mm upp till 69 mm, till exempel hålkälslister eller svanhalslister. Listjiggen kan användas i både kap- och geringssåg samt geringslåda.

Tillvägagångssätt

  1. Taklisten placeras i Listjiggen.
  2. Listjiggen och taklist hålls fast med vänster hand.
  3. Kap- eller geringssågen ställs in på 45°.
  4. Taklisten sågas och blir gersågad för innerhörn på sin högra del.

Läs mer hos Byggkatalogen.

listjiggen-geringslada Listjiggen i gerlåda
OM Nordbyggs Guldmedalj

Nordbyggs Guldmedalj 2021 presenteras i år av Nordbygg i samarbete med Svensk Byggtjänst. Medaljen har delats ut årligen sedan 2010.

Den första medaljen tillföll Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas. Förra året vann ECO-Betong från Swerock.

I år är tio bidrag nominerade. De nominerade produkterna har valts ut bland drygt 100 produkter som publicerats i Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2020. Dessa har presenterts löpande här på Svensk Byggtjänst nyhetstjänst Omvärldsbevakning.

Nominerade till Nordbyggs Guldmedalj 2021.

Fler nyheter
Mest lästa artiklar
Debatt i fokus
Populära expertsvar
Andra bevakar
Bevaka ämne