Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Boktips: Så tolkas ABK

25 november 2020

Din webbläsare har inte stöd för all funktionalitet, uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller ladda ner Google Chrome, Edge, Safari eller Firefox.

Författarna bakom boken Så tolkas ABK.
Helena Dahlberg och Henrik Rosenqvist har skrivit boken Så tolkas ABK. Foto: Manfred Otterheim
Juristerna Helena Dahlberg och Henrik Rosenqvist har skrivit en bok om hur ABK ska tillämpas. Boken är en kommenterad rättsfallssamling inom konsulträtt.

I boken Så tolkas ABK refereras de viktigaste domarna av betydelse för tillämpningen av ABK. Utöver referaten kommenteras domarna med bland annat slutsatser kring rättsfallens betydelse och eventuella lärdomar som kan dras ifrån dem.

Rättsfallen är ordnade efter område: Konsultuppdragets omfattning, Organisation, Ansvar, Försäkring samt Ersättning och betalning.

Boken vänder sig till den som kommer i kontakt med ABK i sitt arbete. Den är avsedd att kunna användas av alla som har behov av vägledning kring hur ABK ska tillämpas, oavsett om man är jurist eller inte. Boken har korta sammanfattningar och en förteckning över vilka bestämmelser i ABK som behandlas i respektive rättsfall.

Författare är Helena Dahlberg, förbundsjurist på Innovationsföretagen, och Henrik Rosenqvist, bolagsjurist på Sweco Sverige. Båda har stor erfarenhet av tolkning och tillämpning av byggbranschens standardavtal ur såväl beställar, entreprenörs och konsultperspektiv.

Köp boken "Så tolkas ABK"

Fördjupningsmaterial
Fler nyheter
Mest lästa artiklar
Debatt i fokus
Populära expertsvar
Andra bevakar
Bevaka ämne