Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Ny skrift om nätanslutna elinstallationer

15 november 2019
4419683-solar-panel-background
Nätanslutna elinstallationer för både produktion och förbrukning är en ny skrift från Svensk Elstandard. Foto: Mostphotos
Elinstallationsreglerna kompletteras med en ny skrift från Svensk Elstandard som handlar om nätanslutna elinstallationer för både produktion och förbrukning.

I den nya skriften, SEK TS 60364-8-2, behandlas särskilt jordning och skydd i installationen. Även frånskiljning och uppträdande vid bortfall av nätspänning finns med. I en bilaga beskrivs olika driftfall och i en annan visas på några olika sätt att bygga upp så kallade prosumerande installationer, med eller utan energilager.

Syftet med skriften är att ge vägledning beträffande elinstallationer där det ingår både förbrukande och genererande elutrustning. Den behandlar i första hand funktionsaspekter och ingår därför inte i Elinstallationsreglerna SS 436 40 00, utan ges ut separat.

Eftersom området utvecklas snabbt, ges den ut som teknisk specifikation och inte som en svensk standard, uppger Svensk Elstandard på sin hemsida.

Fördjupningsmaterial
Fler nyheter
Mest lästa artiklar
Debatt i fokus
Populära expertsvar
Andra bevakar
Bevaka ämne