Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Digital guide kan förebygga diskriminering

25 februari 2019
En man och en kvinna som sitter och läser på en surfplatta
Diskrimineringsombudsmannens nya app ska hjälpa arbetsgivare att förebygga diskriminering. Foto: Syda Productions
Det är Diskrimineringsombudsmannen, DO, som nu lanserat en digital guide som ska hjälpa arbetsgivarna att aktivt arbeta med att förebygga diskriminering på arbetsplatserna.

Guiden från DO ger arbetsgivaren vägledning hur arbetet med aktiva åtgärder ska gå till. Arbetsgivarna får också en inblick i de olika områdena som omfattas av lagen.

Guiden öppen för alla

Guiden är öppen för alla och det behövs inte något konto eller inloggning för att ta del av den. Under 2019 kommer guiden på olika sätt att vidareutvecklas, bland annat kommer den att kompletteras med fler tips, exempel och kunskap för att stödja arbetsgivare.

Guiden är indelad i dessa områden:

  • Arbetsförhållanden
  • Löner och anställningsvillkor
  • Rekrytering och befordran
  • Kompetensutveckling och utbildning
  • Möjlighet att förena arbete och föräldraskap.

Guiden ger också tips om vilka som omfattas och vilka som ska delta i arbetet med aktiva åtgärder, hur arbetet ska gå till och vad som ska dokumenteras.

Undersökning visade kunskapsbrist

En undersökning från DO under 2018 visade att mer än 60 procent av arbetsgivarna inte kände till någon av de nya bestämmelserna i diskrimineringslagen från 2017. Det var bara en av fyra arbetsgivare som uppgav att lagändringen hade lett till ett förändrat eller utvecklat arbetssätt.

Arbetsgivarna själva tycker att de har dåliga kunskaper om aktiva åtgärder och vad de nya bestämmelserna i lagen innebär. De anser att de behöver mer kunskap.

– DO:s nya guide är en bra ingång för att börja diskutera vad aktiva åtgärder handlar om och för att komma fram till vad arbetsgivare behöver göra på arbetsplatsen, steg för steg, säger Eva Nikell projektledare för guiden, i ett pressmeddelande.

Eva Nikells förhoppning är att chefer med personalansvar, hr-ansvariga och fackliga representanter eller andra som arbetar med frågor som rör aktiva åtgärder kommer använda guiden i sitt arbete. Det kan göras enskilt eller av en grupp som vill ha stöd i sin diskussion om arbetet med aktiva åtgärder.

 

Fördjupningsmaterial
Mest lästa artiklar
Mest sedda inslag
Debatt i fokus
Andra bevakar
Bevaka ämne
Populära expertsvar
Fler nyheter
;