Feedback
Varan har lagts till i varukorgen
Ljudet i vår play-tjänst är för närvarande ur funktion. Vi jobbar på en lösning.

Både risker och möjligheter med drönare

8 april 2019
dronare_stad
Regeringen vill att Sverige ska ligga i framkant när det gäller utveckling av drönare men vill också säkerställa att säkerhet och integritet värnas.Foto: Mostphotos
Regeringen har gett Transportstyrelsen i uppdrag att ta fram underlag om de utmaningar som finns med att använda drönare.

Syftet med uppdraget är att ge regeringen underlag om de utmaningar som finns i förhållande till användningen av drönare både på kort och lång sikt.

Vill ligga i framkant

tomaseneroth Infrastrukturminister Tomas Eneroth. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) beskriver att de ser en kraftig utveckling av drönare i Sverige idag, vilket både skapar möjligheter och risker.  Regeringen vill att Sverige ska ligga i framkant när det gäller utveckling av drönare men vill också säkerställa att säkerhet och integritet värnas.

Ändringar i nationellt regelverk

Transportstyrelsen ska redovisa olika användningsområden för såväl hobby- och fritidssysselsättning som kommersiell användning av drönare. Med utgångspunkt i analysen ska myndigheten också visa framtida användningsområden för drönare.

Transportstyrelsen ska även analysera framtida behov av ändringar i det nationella regelverket gällande drönare utifrån nuvarande regler samt kommande EU-regler.

Uppdraget ska redovisas senast den 30 juni 2019. 

Mest lästa artiklar
Mest sedda inslag
Debatt i fokus
Andra bevakar
Bevaka ämne
Populära expertsvar
Fler nyheter
;