Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Boappa, digital kommunikation för alla boendeformer

4 september 2018
Bild på appen på GooglePlay
Boappa, app för digital information till boende. Foto: Skärmdump/Google
Boappa är en komplett modulanpassad digital plattform för kommunikation till och mellan boende i bostadsrättsföreningar, samfällighetsföreningar, hyreshus, grannskap och fritidsbyar.

Tanken är att Boappa (Bostadsrättsappen) ska förenkla och effektivisera styrelsearbete och förvaltning, skapa ett tryggare boende och en bättre grannsämja. Man ska snabbt, smidigt och enkelt kunna nå ut med information till de boende och fokusera på det som är viktigt för föreningen och medlemmarna.

– Det är dags att din lägenhet, hus eller stuga att omfattas av den digitaliserade tillvaro vi alla blivit vana vid, säger Mats Isenberg, grundare av Boappa, i ett pressmeddelande.

Så fungerar det

Boappa är en plattform för boendekommunikation som inkluderar mobilappar för iOS och Android, en webbapp för datorn, e-postsystem samt hemsidor för att presentera föreningen för mäklare och spekulanter.

Med Boappa förenklas arbetet med att sprida information och de boende får den information de behöver, då de behöver den och på det sätt de önskar, säger Mats Isenberg.

Om styrelsen publicerar information om kommande årsmöte eller att det finns risk för snöras så skickas push notiser till de som föredrar app och e-post till de som föredrar det. För de som inte är digitala genereras en utskriftsvänlig version som delas ut i brevlådan. 

Alla Sveriges föreningar finns redan i Boappas databas och en styrelseledamot behöver endast aktivera sin förening på boappa.com eller direkt i "Boappa 2" appen för att komma igång. Ett grannskap eller delat boende skapar man själv direkt i appen.

Funktioner som ingår i appen

  • Nyhetsflöde med bilder, dokument och kalenderbokningar.
  • Infosidan med dokument, frågor & svar, försäljningsstatistik och mycket mer.
  • Meddelandefunktion för direktkontakt med styrelsen.
  • Kontaktuppgifter till personer och företag relevanta för ditt boende.

Informationen om boendet i appen skyddas av ett lösenord som väljs av styrelsen.

Alla boendeformer kan använda Boappa. Tjänsten är avgiftsfri att använda. Appen finns att ladda ner för både iOS och Android.

Som tillval till appen kan föreningen uppgradera till ett Standardkonto vilket inkluderar en egen hemsida som helt synkroniserar med appen och därmed sparar tid åt styrelsen.

Fördjupningsmaterial
Mest lästa artiklar
Mest sedda inslag
Debatt i fokus
Andra bevakar
Bevaka ämne
Populära expertsvar
Fler nyheter