Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Citybanans rulltrappor lagade efter nyår

4 december 2018
rulltrappa
Det dröjer innan rulltrapporna kan tas i bruk. Foto: Tobias Sterner
Först i början av 2019 kommer alla rulltrappor i Citybanan, Stockholm, som är ur drift kunna komma igång igen. Bristen på reservdelar är en anledning till den utdragna processen.

I somras togs en stor del av rulltrapporna till och från stationerna i Citybanan i Stockholm ur drift efter att en av dem rusade bakåt och nödbromsen inte fungerade. Något som Omvärldsbevakning tidigare har rapporterat om.

I samband med avstängningen togs stationerna City och Odenplan ur drift i två veckor då rulltrapporna var avstängda och inte kunde användas för en utrymning.

Enligt trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting, SLL, kommer det dröja några månader till innan alla rulltrapporna som är av samma typ är reparerade.

Pågående arbete

Sammanlagt är det 25 rulltrappor på de två stationerna som måste repareras, och fortfarande är det 12 stycken där ingen reperation har genomförts.

Dröjsmålet beror enligt SLL på att delarna som behövs inte har funnits tillgängliga utan måste beställas och tillverkas. Sedan ska de reparerade rulltrapporna kontrolleras, vilket också tar tid i anspråk.

Nio rulltrappor vid stationen Stockholm city ska nu åtgärdas, vilket beräknas ta ett tag och de flesta kommer inte att vara i drift igen förrän i januari. Samma sak gäller för de två rulltrappor mellan Odenplans mellanplan och tunnelbanans plattform.

Mest lästa artiklar
Mest sedda inslag
Debatt i fokus
Andra bevakar
Bevaka ämne
Populära expertsvar
Fler nyheter