Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Är massproducerat boende framtiden?

19 oktober 2017
snaret-industriellt-byggande-webb
Lars Albinsson, vd på Maestro Design, Ingrid Westman, grundare av byggföretaget Friendly Building, Jerker Lessing, forsknings- och utvecklingschef på BoKlok och Emma Jonsteg, programledare, diskuterar industriellt byggande. Foto: Susanne Kronholm
Att byggbranschen inte kommit längre i sin process mot en industrialiserad produktion har flera orsaker. Fördomar om att en industriell process skulle innebära likformiga huslådor producerade på löpande band är bara en av dem.

I senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret tittar man närmare på det industriella byggandet tillsammans med Lars Albinsson, vd på Maestro Design, Ingrid Westman, grundare av Friendly Building och Jerker Lessing, forsknings- och utvecklingschef på BoKlok.

Se upp för Facitfällan

Det industriella byggandet kommer att få allt större betydelse i en digitaliserad värld. Och som byggaktör gäller det att se upp för att inte hamna i Facitfällan (såsom en känd skrivmaskinstillverkare som inte hängde med i teknikskiftet). Frågan är hur länge det dröjer innan platsbyggandet är lika ute som v-jeansen.

Fler nyheter
Mest lästa artiklar
Debatt i fokus
Populära expertsvar
Andra bevakar
Bevaka ämne