Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

AMA-anpassning underlättar upphandling av storkök

28 oktober 2016
storkok_hållbarhetskriterierna för storkök har kompletterats med koder och rubriker enligt AMA-systemet
Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier för storkök har kompletterats med koder och rubriker enligt AMA-systemet. Det ska underlätta upphandling. Foto: Michael Erhardsson
Upphandlingsmyndigheten har kompletterat sina hållbarhetskrav för offentlig upphandling storkök med koder och rubriker enligt AMA-systemet. Kriterierna blir då tillgängligare och enklare att använda.

Kompletteringen av upphandlingskriterierna gör att de följer branschens frivilligt standardiserade termer och beskrivningar vid upphandling av olika former av entreprenader.

Vad ska kriterierna användas till?

Kriterierna kan användas vid upphandling av tjänster för projektering och entreprenad av storkök samt vid upphandling av storköksutrustning. Kriterierna täcker in flera av de funktioner hos teknisk utrustning och installationer som bör efterfrågas i en upphandling av energieffektiva och hållbara storkök.

Var finner jag kriterierna?

Hållbarhetskriterierna med rubriker och koder enligt AMA-systemet finns att hämta och ladda ner genom kriteriebiblioteket på Upphandlingsmyndighetens webbplats. De är anpassade till lagen om offentlig upphandling, LOU, och klara att användas i förfrågningsunderlag.

Fördjupningsmaterial
FAKTA AMA

AMA-systemet innehåller allmänna material och arbetsbeskrivningar för entreprenader och entreprenadupphandlingar och är framtaget av branschen. Upphandlingsmyndigheten har hållbarhetskriterier som är anpassade till lagen om offentlig upphandling och som innehåller AMA-systemets rubriker.

Fler nyheter
Mest lästa artiklar
Debatt i fokus
Populära expertsvar
Andra bevakar
Bevaka ämne