Bok om odlandets villkor i ett avlångt land

"Vår mat - odling av åker- och trädgårdsgrödor" från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, innehåller grundläggande och fördjupande avsnitt om klimat, marklära, biologi, växtnäring, växtskydd, miljö, växtförädling samt odling av enskilda åker- och trädgårdsgrödor.
Boken ger ökad kunskap kring svensk jordbruksproduktion och hur den och våra matvanor påverkar såväl jordbrukslandskap som klimat och gemensamma resurser.
– Jag är verkligen glad att det återigen finns en odlingslärobok som är anpassad till de naturgivna förutsättningar vi har här i norr. Någon relevant litteratur på engelska går det knappast att få tag på, säger Håkan Fogelfors, bokens huvudredaktör, i ett pressmeddelande.
Vår mat omfattar 15 kapitel och cirka 600 sidor. Bland medförfattarna finns ett tjugotal av Sveriges främsta jordbruksexperter, flertalet verksamma vid Sveriges lantbruksuniversitet.
