Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Odla fisk och grönsaker – i köket

9 december 2013
En akvaponi för odling av matfisk och grönsaker. Foto: Marie Gullew/KTH
Närproducerat i all ära, men i framtiden odlar vi grönsaker och fisk hemma i köket. Det är i alla fall tanken bakom det gröna kök som utformats på KTH.
Intresset för odling i urbana miljöer har ökat. Nu tar KTH ännu ett steg med ett forskningsprojekt om ett grönt kök. I projektet ska utrustning tas fram som gör det möjligt att odla mat utan att ha ett växthus. Samtidigt pågår också användartester för att ta reda på intresset för odlingsformen, samt hur mycket pengar och tid folk är beredda att investera i en odling.

Bli abonnent

Vi ger dig daglig fördjupning inom områdena Anläggning, EL & Tele, Förvaltning, Husbyggnad, Renovering samt VVS.
Nyheter & analyser
Full tillgång till våra artiklar, reportage och analyser.
Expertsvar
Full tillgång till expertsvarsbanken samt möjligheten att ställa frågor till alla våra experter.
Bevakningar & Notifieringar
Bevakningar och notifieringar för alla våra områden och ämnen.
Välj en omfattning som passar dig eller prova kostnadsfritt i 14 dagar
FOKUS
Ett
Fokusera din bevakning och få nyheter, analyser och expertsvar från ett valfritt område. 
Bevakningar
Notifieringar
Expertsvar
Välj ett område
Pris: 3 990 kr/år + moms
Prova kostnadsfritt i 14 dagar
BREDD
Alla
Bredda din bevakning och få full tillgång till nyheter, analyser och expertsvar från alla våra områden.
Bevakningar
Notifieringar
Expertsvar
Alla områden ingår
Pris: 5 990 kr/år + moms
Prova kostnadsfritt i 14 dagar

Jag hjälper dig med abonnemangsfrågor

TELEFON: Öppet kl 8-16 idag

FAKTA Akvaponi

Akvaponi är en metod där matfisk och växter odlas och där växterna får vatten från fiskodlingen. Bara fiskmat behöver tillsättas samt komplettering av vatten motsvarande avdunstningen.

Fler nyheter
Mest lästa artiklar
Debatt i fokus
Populära expertsvar
Andra bevakar
Bevaka ämne