Feedback
Varan har lagts till i varukorgen

Bygginfo byter namn till Omvärldsbevakning

9 november 2012
Den välkända tjänsten Bygginfo får nu namnet Omvärldsbevakning, vilket bättre speglar verksamheten. Foto: Thord Sköldekrans.
Svensk Byggtjänst döper om Bygginfo till Omvärldsbevakning. Samtidigt delas tjänsten upp och får ett ökat fokus på konsekvensbeskrivning.

Tjänsten Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst erbjuder omfattande bevakning av vad som händer i byggbranschen inom främst teknik och regelverk.

– Vi utvecklar nu tjänsten för att ännu effektivare och mer behovsanpassat kunna förmedla kvalificerad och aktuell kunskap. Det behöver våra kunder när den tekniska utvecklingen accelererar och lagar och regelverk blir allt mer komplexa – inte minst med tanke på EU-perspektivet, säger Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

– Mot denna bakgrund ger namnet Omvärldsbevakning en tydligare bild av tjänstens innehåll.

Ökat fokus på konsekvensbeskrivning

Tjänsten får ett ökat fokus på konsekvensbeskrivning och analys av förändringar i byggbranschen och på vilket sätt dessa påverkar användarna.

– I den nya affärsmodellen kan användarna själva plocka ihop de produkter som passar för just hans eller hennes behov. Därför erbjuds nu besök av våra konsulter, tidningen PM och webbtjänsten separat, berättar Nils Vernersson, affärsområdeschef för Omvärldsbevakning.

Han understryker att besöken kommer att genomföras lika regelbundet som tidigare men med ett bättre och mer aktuellt material. Materialet uppdateras nu varje månad i stället för kvartalsvis.

Som abonnent av besökstjänsten får kunden ett reducerat pris på tidningen och webbtjänsten som numera erbjuds som tilläggstjänster. Webbtjänsten ger dagligt uppdaterad information och tidningen erbjuder fördjupningar.

Att särskilja produkterna besök, webb och tidning innebär att kunden bara betalar för det han eller hon är intresserad av.

Nyheter på webben

– En nyhet i webbtjänsten är att kunden kan skapa personliga bibliotek av artiklar, bevaka kalenderhändelser och ta del av presentationsmaterial. Dessutom planerar vi att utöka webben med en videolösning för bland annat fördjupade presentationer och samtal, säger Nils Vernersson.

Inom ramen för Omvärldsbevakning ska det även ordnas seminarier i högre utsträckning och på fler orter än tidigare. På seminarierna tas aktuella och angelägna ämnen inom byggbranschen upp och diskuteras.

– Det kan vara dyrt att inte ha rätt kunskap. Med hjälp av Omvärldsbevakning får du rätt information när du behöver den, förpackad så att den är lätt att ta till sig. Du slipper själv söka bland de 350 källor som Svensk Byggtjänst bevakar, framhåller Erik Hellqvist.

Mest lästa artiklar
Mest sedda inslag
Debatt i fokus
Andra bevakar
Bevaka ämne
Populära expertsvar
Fler nyheter